STEAM ASOSIDA ONA TILI TA’LIMINING ISTIQBOLLARI VA INNOVATSION IMKONIYATLARI - Abdayeva Buvinisa Abdujabbarovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada STEM education asosidagi STEAM yondashuvining ona tili ta’limidagi nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda STEAM texnologiyalarining o‘quvchilarning lingvistik, kommunikativ va ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, ona tili darslarida integrativ ta’limni tashkil etish, loyiha asosida o‘qitish, raqamli texnologiyalar va multimedia vositalaridan foydalanish metodikasi tahlil qilingan. Maqolada sun’iy intellekt, raqamli pedagogika va zamonaviy ta’lim platformalarining ona tili ta’limidagi o‘rni ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari STEAM yondashuvi ona tili ta’limini innovatsion, amaliy va o‘quvchi markazli tizim sifatida rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi.