INSON PSIXIKASI RIVOJLANISHIDA MUSIQANING AHAMIYATI VA O’RNI - Ergashboyeva O’g’iloy Otabek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson psixik taraqqiyotida musiqaning o‘rni, uning hissiy, kognitiv va ijtimoiy jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi. Musiqa insonning kayfiyati, xotirasi, diqqatini jamlash qobiliyati va ijodiy fikrlashini rivojlantirishda muhim omil sifatida yoritiladi. Shuningdek, bolalar va kattalar psixik rivojlanishida musiqaning tarbiyaviy va terapevtik ahamiyati ko‘rsatib beriladi