BOLALAR TARBIYASIDA ZOʻRAVONLIKNING VUJUDGA KELISHI - Xolmurodova Gavhar (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola bolalar tarbiyasida zoʻravonlikning vujudga kelishi muammosini atroflicha tahlil qiladi. Unda zoʻravonlikning ijtimoiy-iqtisodiy, psixologik va madaniy omillar bilan bogʻliq murakkab sabablari koʻrib chiqiladi. Tadqiqot bolaning ruhiy va jismoniy rivojlanishiga salbiy taʼsiri hamda jamiyatdagi uzoq muddatli oqibatlarini yoritadi. Maqolaning asosiy maqsadi ushbu hodisaning ildizlarini aniqlash va uning oldini olish boʻyicha samarali yechimlarni taklif etishdan iborat.