LEV KULESHOVNING KINO SAN’ATI VA KINOPEDAGOGIKA RIVOJIDAGI O‘RNI - Maxmudov Sardor Sarvar o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sovet kino san’atining yirik namoyandasi Lev Vladimirovich Kuleshovning kinorejissura, montaj nazariyasi va professional kino ta’limi rivojiga qo‘shgan hissasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, uning pedagogik faoliyati, VGIK kino maktabining shakllanishidagi o‘rni hamda “Kuleshov effekti”ning zamonaviy kino tilidagi ahamiyati yoritiladi