“STEAM TA’LIM TEXNOLOGIYASINI AMALIY FANLAR INTEGRATSIYASIDA QO‘LLASH” - Karimova Dilafruz Abduzukurovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada STEAM ta’lim texnologiyasining mazmun-mohiyati, uning zamonaviy pedagogik jarayondagi o‘rni, amaliy fanlarni integratsiyalash jarayonida qo‘llanishi hamda natijalari atroflicha yoritilgan. STEAM yondashuvida fanlarning to‘g‘ri va samarali uyg‘unlashuvi o‘quvchilarda ijodkorlikni rivojlantirish, muammoli vaziyatlarda mustaqil va innovatsion yechimlar topa olish, bilimlarni real hayotga tadbiq qilish kabi salmoqli natijalarga olib kelishi ta’kidlangan. Maqolada nafaqat nazariy asoslar, balki amaliy fanlarni integratsiyalash tajribalari va yondashuvlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Xulosa qismida STEAM texnologiyasining istiqbollari va takliflar keltiriladi.