AMIR UMARXON AMIRIY: DAVLAT BOSHQARUVI VA ADABIY MEROS SINTEZI - Inomjonova Kamola Akbar qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqola XIX asr Qo’qon xonligi hukmdori Amir Umarxon (Amiriy)ning ko’p qirrali faoliyatini yoritadi. Tadqiqotda xonlikning iqtisodiy-ijtimoiy islohotlari, xususan soliq tizimi va harbiy qurilishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, Amiriy ijodining janriy xususiyatlari, xususan tuyuq janridagi mahorati va uning Nodira bilan adabiy muloqotlari badiiy-estetik jihatdan baholangan.