ANALYZING THE SIGNIFICANCE OF THE CAPITAL MARKET FOR ECONOMIC GROWTH AND IDENTIFYING PROSPECTIVE DIRECTIONS FOR ITS FURTHER DEVELOPMENT IN UZBEKISTAN - Jumanazarov Ruzimurod; Abdukhalimov Davlatbek (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola barqaror iqtisodiy o‘sish uchun kapital bozorini rivojlantirishning ahamiyatini nazariy tushunchalar, xalqaro empirik dalillar va O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlar kontekstida o‘rganadi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, kapital bozorining rivojlanishi investitsiya oqimlarini oshiradi, moliyaviy vositachilikni yaxshilaydi, innovatsiyalarni qo‘llab-quvvatlaydi va uzoq muddatli makroiqtisodiy barqarorlikka hissa qo‘shadi. O‘zbekiston bozorining tuzilmasini xalqaro ilg‘or tajribalar bilan solishtirish orqali maqola asosiy institutsional muammolarni aniqlaydi va kapital bozorini chuqurlashtirish bo‘yicha aniq siyosiy tavsiyalarni taklif qiladi.