CHORTOQ SUV OMBORIDA TOSHQINLARNI O‘TKAZISH MUAMMOLARI - Ashurov Ulug‘bek Murodillo oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda respublikamizda suv resurslaridan oqilona va samarali foydalanish, mavjud suv xo‘jaligi obyektlarining ishonchli ishlashini ta’minlash hamda aholi va xalq xo‘jaligi tarmoqlarini suv bilan barqaror ta’minlash eng dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, iqlim o‘zgarishi, yog‘in miqdorining notekis taqsimlanishi, bahor va yoz mavsumlarida kuchli jala yomg‘irlari natijasida yuzaga keladigan toshqin suvlarining ko‘payishi suv omborlaridan foydalanish samaradorligini oshirishni talab etmoqda.