RAQAMLI MUHITDA (IJTIMOIY TARMOQLARDA) OZIQ-OVQAT KONTENTINING SEMIOTIKASI VA UNING KOMMUNIKATIV STRATEGIYALARI - Muxammadiyeva Munira Aktamovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Axborot texnologiyalarining mislsiz taraqqiyoti va Web 2.0 platformalarining ommalashuvi natijasida insonlarning muloqot shakllari, jumladan, oziq-ovqat bilan bog‘liq diskurs ham tubdan o‘zgardi. Raqamli muhitda, xususan, Instagram, YouTube, TikTok kabi ijtimoiy tarmoqlarda oziq-ovqat kontenti (food content) shunchaki ma’lumot almashish vositasi emas, balki o‘ziga xos semiotik qonuniyatlarga, vizual estetika va murakkab kommunikativ strategiyalarga ega bo‘lgan global madaniy fenomen darajasiga ko‘tarildi.