DENOV TUMANINING SURXONDARYO VILOYATI IQTISODIYOTIDA TUTGAN O`RNI VA ISTIQBOLLARI (KOMPLEKS TAHLIL) - Yakubov Oʻtkir Shermamatovich; Yo‘ldosheva Laylo (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Denov tumanining Surxondaryo viloyati iqtisodiyotida tutgan o‘rni kompleks tarzda tahlil qilingan. Tumanning geografik joylashuvi, qishloq xo‘jaligi, sanoat, tadbirkorlik, transport va xizmat ko‘rsatish sohalaridagi salohiyati yoritilgan. Shuningdek, hududning iqtisodiy rivojlanish istiqbollari, investitsion imkoniyatlari hamda mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil etilgan. Tadqiqot natijasida Denov tumanining viloyat iqtisodiyotidagi ahamiyati yuqori ekanligi hamda kelgusida sanoat, turizm va qishloq xo‘jaligi sohalarini modernizatsiya qilish orqali hudud iqtisodiyotini yanada rivojlantirish mumkinligi asoslab berilgan. Kalit so‘zlar: Denov tumani, Surxondaryo viloyati, iqtisodiyot, qishloq xo‘jaligi, sanoat, tadbirkorlik, investitsiya,infratuzilma,transport,turizm.