SAMBOCHILAR TAYYORGARLIGIDA MAXSUS MASHQLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI - Niyazov Valijon Aliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sambochilar tayyorgarligida maxsus mashqlardan foydalanishning samaradorligi va ularning sportchilar jismoniy hamda texnik tayyorgarligiga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqot davomida maxsus mashqlarning kuch, tezkorlik, chidamlilik va koordinatsion qobiliyatlarni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilindi. Shuningdek, sportchilarning funksional imkoniyatlarini oshirishda maxsus mashg‘ulot vositalarining samaradorligi aniqlab berildi. Olingan natijalar maxsus mashqlarning sambochilarning texnik-taktik mahoratini rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi