HOZIRGI ZAMONAVIY TA’LIMDA TARBIYA ASOSLARI - Mirxalilova Nargiza Akbarovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida tarbiyaning tutgan o‘rni, uning yosh avlod shakllanishiga ko‘rsatadigan ta’siri va shaxsiy kamolot jarayonidagi ahamiyati keng yoritilgan. Maqolada tarbiyaning nafaqat nazariy jihatlari, balki amaliyotdagi qo‘llanilishi, zamonaviy metodlar asosida talabalarga va o‘quvchilarga ma’naviy va axloqiy qadriyatlarni singdirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tarbiya va ta’lim birligini ta’minlash, shuningdek, zamonaviy jamiyat talablariga mos keladigan barkamol shaxsni yetishtirishdagi dolzarb masalalar tahlil qilingan.