TERMIZ SHAHRINING TARIXIY TOPONIMIKASI - Djumayeva Mohigul; Qarshiyeva Malika (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Termizning ko’p ming yillik tarixi, boy madaniyati hamda tarixiy toponomikasini shakllanishida ko’plab sizilizatsiyalar va madaniyatlar chorrahasida joylashganligi haqida atroflicha ma„lumot beriladi. Shuningdek, muhim strategik manzilda ekanligi hamda savdo-sotiq, ilmu-fan rivojida tutgan o„rni haqida so’z yuritiladi.