TOSHKENTDAGI ISLOM SIVILIZATSIYA MARKAZI TARIXI - Qodirov Shoxrux Orifjonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Toshkent shahrida barpo etilgan O‘zbekiston Islom sivilizatsiyasi markazi ning tashkil topish tarixi, maqsad va vazifalari, ilmiy-ma’rifiy faoliyati hamda mamlakat madaniy hayotidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, markazning islom madaniy merosini asrash, buyuk allomalar ilmiy merosini tadqiq qilish, yosh avlodni ma’naviy tarbiyalash va xalqaro ilmiy hamkorlikni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.