ALOHIDA TA’LIM EHTIYOJIGA EGA BOLALAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI USULLARI - Boboxonov Bekzod Panji o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada alohida ta’lim ehtiyojiga ega bolalar bilan ishlashning samarali usullari, ularning psixologik-pedagogik xususiyatlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, bunday bolalarning individual imkoniyatlarini aniqlash, ijtimoiy moslashuvini ta’minlash va ta’lim jarayoniga faol jalb etishda pedagog, psixolog hamda ota-onalar hamkorligining ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada korreksion-rivojlantiruvchi mashg‘ulotlar, individual yondashuv, motivatsiyani oshirish va inklyuziv muhit yaratishning samarali jihatlari ilmiy-pedagogik asosda bayon etilgan. Alohida ta’lim ehtiyojiga ega bolalarni qo‘llab-quvvatlash orqali ularning shaxsiy rivojlanishi va jamiyatga muvaffaqiyatli integratsiyalashuviga erishish mumkinligi asoslab berilgan.