XXI ASR KO‘NIKMALARINI FIZIKA DARSLARIDA RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Razaqov Jasur Xolmirzoyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida fizika fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarda XXI asr ko‘nikmalarini (tanqidiy fikrlash, kreativlik, kommunikativlik va kollaboratsiya) rivojlantirishning metodik tizimi yoritilgan. Fizika darslarida an’anaviy ta’lim usullaridan voz kechib, muammoli ta’lim, loyihaga asoslangan o‘qitish (PBL) va STEM yondashuvlarini qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada o‘quvchilarning mustaqil izlanish, axborotlar bilan ishlash va raqamli savodxonligini oshirishga qaratilgan amaliy topshiriqlar hamda dars ishlanmalari bo‘yicha metodik tavsiyalar ilgari surilgan.