CHET TILIDA SO’ZLASHUV KO’NIKMASINI RIVOJLANTIRISHDA ROLLI O’YINLARDAN FOYDALANISH - Jumayeva Eliza Hasanovna; Rahmonkulova Rayhona Baxrullayevna; Xalmuradova Zebo Shavkatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalarning chet tilida so’zlashuv ko’nikmalarini va kognitiv qobiliyatlarini shakllantirishda rolli o’yinlardan interfaol usulda foydalanish metodologiyasi o’rganiladi. IMRAD standarti asosida tayyorlangan tadqiqotda Samarqand davlat chet tillari instituti talabalarining dars jarayonidagi nutqiy faolligi, til o’rganishga bo’lgan motivatsiyasi hamda rolli o’yinlarning kommunikativ to’siqlarni bartaraf etishdagi samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada jamoaviy yondashuvlar, dars jarayonini tashkil etishning innovatsion usullari hamda pedagogik faoliyatning ilmiy asoslari lingvodidaktik va psixofiziologik mezonlar kesimida yoritib berilgan.