RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BIZNES ASOSLARINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Haydarova Qanoat (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida biznes asoslarini rivojlantirishning zamonaviy yo‘nalishlari va istiqbollari tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalarning biznes faoliyatiga ta’siri, elektron tijorat, internet marketing hamda innovatsion boshqaruv usullarining iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, biznes jarayonlarini raqamlashtirish orqali korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish, xizmatlar sifatini yaxshilash va yangi bozor imkoniyatlarini yaratish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada raqamli iqtisodiyotning kichik biznes va xususiy tadbirkorlik rivojiga ta’siri ham ilmiy jihatdan tahlil etilgan.