ИНГЛИЗ ТИЛИ ДАРСЛАРИДА ЭКОЛОГИК КОМПЕТЕНЦИЯНИ ШАКЛЛАНТИРИШ: НАВОИЙ ШАҲРИ МИСОЛИДА ПЕДАГОГИК ЁНДАШУВ - Холиқова Зиёда Бахтиёровна (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада замонавий педагогиканинг энг самарали йўналишларидан бири бўлган CLIL (Мазмун ва тилни интеграциялашган ҳолда ўқитиш) методи орқали талабаларнинг экологик дунёқарашини шакллантириш масалалари ёритилган. Навоий шаҳрининг саноат ва экологик тизими, хусусан «Яшил макон» лойиҳаси натижалари инглиз тили дарсларида педагогик восита сифатида таҳлил қилинади.