STRUCTURAL-SEMANTIC ANALYSIS OF ENGLISH AND UZBEK TERMINOLOGY - Аmanullayeva Kamola Muminovna; Asaboyeva Zebo Samatqulovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillari terminologik tizimlarining qiyosiy-tipologik xususiyatlari tadqiq etiladi. Turli tizimli tillar (flektiv va agglyutinativ) hisoblangan ingliz va o‘zbek tillaridagi terminlarning yasalishi, semantik tuzilishi va strukturaviy tiplari qiyosiy tahlil qilingan. Maqolada har ikki tildagi terminologik o‘xshashliklar va farqlar aniqlanib, fan-texnika taraqqiyoti davrida termin hosil bo‘lishining asosiy tendensiyalari yoritilgan. Shuningdek, inglizcha xalqaro terminlarni o‘zbek tiliga o‘zlashtirish va unifikatsiya qilish muammolari tahlil etilgan.