CHEXOVNING "GAROV" HIKOYASIDA SYUJET VA KULMINATSIYA TASVIRI - Jo'rayeva Nargiza Tilovmurodovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Chexovning “Garov” hikoyasi rus adabiyotining qisqa hajmdagi lekin chuqur ma’naviy mazmunga ega namunalaridan biridir. Bu hikoya orqali yozuvchi insoniy mas’uliyat, vijdon, axloqiy tanlov va jamiyat haqida keng qamrovli fikrlar beradi. Hikoya syuzeti, hayotiy voqealar silsilasi, personajlar to‘qnashuvi va ruhiy kechinmalari tafsilotlari, eng muhimi, kulminatsiya manzarasi yirik badiiy kuchga ega. Bunda Chexov inson tabiatining chuqur qatlamlarini ochish, axloqiy muammolarni yoritish orqali universal g‘oyalarni ifodalashga erishadi. Maqolada hikoyaning syujet xususiyatlari va kulminatsiya bosqichi izchil tahlil qilinadi.