SAID AHMAD ASARLARIDA INSON TAQDIRI VA MILLAT QISMATI - Jo'rayeva Nargiza Tilovmurodovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Said Ahmad — o‘zbek adabiyotining zabardast va mohir yozuvchilaridan biri sifatida butun ijodi davomida inson taqdiri va millat qismati masalalarini chuqur yoritgan ijodkordir. Uning asarlarida xalq haqidagi dard, milliy ruh, tarixiy voqeliklar, o‘zlikni anglash, orzu va armon, olam va odam o‘rtasidagi abadiy rishtalar badiiy yuksaklikda ifoda topadi. Ushbu maqolada Said Ahmad ijodining asosiy ma’naviy yo‘nalishlari, ijodkor badiiy ruhiyatining inson va xalq qismati bilan bog‘liqligi, adib asarlarida jamiyat, tarix va zamon namoyon bo‘lishi keng tahlil qilinadi.