INGLIZ TILINI O‘RGANISHDA KOMMUNIKATIV METODLARNING SAMARADORLIGI - Kuyliyeva Farangiz (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada ingliz tilini o‘rganish jarayonida kommunikativ metodlarning ahamiyati, samaradorligi va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Kommunikativ yondashuvning asosiy tamoyillari, uning an’anaviy grammatik-tarjima usullaridan farqli jihatlari hamda til o‘rganuvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi roli ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqotda ingliz tilini real muloqot asosida o‘rganish, interaktiv mashqlar, dialog va rolli o‘yinlar, guruhli ishlash metodlarining o‘quvchilarning motivatsiyasi, mustaqil fikrlashi va kommunikativ faolligiga ta’siri pedagogik va psixolingvistik nuqtayi nazardan yoritiladi.