TURK TILIDAGI “KARA” LEKSEMASINING LEKSIK-SEMANTIK TAHLILI - Sarvara Irisaliyevna Tashaliyeva (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada turk tilidagi “kara” leksemasining semantik xususiyatlari, uning tarixiy shakllanishi hamda turli kontekstlarda ifodalovchi ma’nolari tahlil qilinadi. “Kara” leksemasi turk tilida faqat rang bildiruvchi birlik sifatida emas, balki ko‘chma, emotsional-ekspressiv va madaniy-semantik qatlamlarga ega bo‘lgan ko‘p ma’noli til birligi sifatida ham faol qo‘llanadi.