STOMATOLOGIYADA OG‘RIQSIZ DAVOLASH TEXNOLOGIYALARI - Qamariddinzoda Fotimabonu Qamariddinovna; Maxmudov G.A. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada stomatologiyada og‘riqsiz davolash texnologiyalarining zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan. Lokal va umumiy og‘riqsizlantirish usullari, sedatsiya, lazer texnologiyalari hamda raqamli anesteziya tizimlari tahlil qilingan. Shuningdek, og‘riqni kamaytirishning psixologik va farmakologik yondashuvlari ham ko‘rib chiqilgan. Og‘riqsiz davolashning bemor komforti va davolash samaradorligiga ta’siri baholangan.