XITOY TILI VA SUN’IY INTELLEKT (AI) VOSITALARINING INTEGRATSIYASI: TIL O‘RGANISHDA YANGI IMKONIYATLAR - Nazarova Charos Baxodirovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. So‘nggi yillarda sun’iy intellekt (AI) texnologiyalari ta’lim sohasida tub o‘zgarishlarni amalga oshirdi. Xitoy tilini o‘rganishda AI vositalari, masalan, interaktiv ilovalar, nutqni tanish va talaffuzni tekshirish dasturlari, avtomatlashtirilgan grammatika mashqlari, shuningdek, virtual til almashish platformalari, o‘quvchilarga tilni tezroq va samaraliroq o‘zlashtirish imkonini beradi. AI yordamida o‘quv jarayoni individualizatsiyalashadi, interaktiv va qiziqarli bo‘ladi. Shu bilan birga, AI texnologiyalari Xitoy tilini o‘rganishdagi madaniy va muloqot jihatlarini mustahkamlashga ham yordam beradi.