INNOVATSION G‘OYALARNI TATBIQ ETISHDA LIDERLIKNING MUVAFFAQIYAT OMILLARINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Igamberdiyev Zoxid Kadirovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada innovatsion g‘oyalarni amaliyotga tatbiq etishda liderlikning muvaffaqiyat omillarini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda liderlikning zamonaviy konsepsiyalari — transformatsion, strategik va innovatsion liderlik yondashuvlari asosida innovatsion jarayonlarni boshqarish samaradorligi o‘rganilgan. Shuningdek, tashkilotlarda innovatsion muhitni shakllantirish, ijodkorlikni rag‘batlantirish hamda xodimlarning tashabbuskorligini qo‘llab-quvvatlashda rahbarlarning roliga alohida e’tibor qaratilgan. Xorijiy mamlakatlar tajribasi tahliliga asoslanib, O‘zbekiston sharoitida liderlik ko‘nikmalarini rivojlantirish va innovatsion boshqaruvni takomillashtirishga doir ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.