O‘ZBEKISTONNING ELEKTR ENERGIYA TARMOG‘IDA “YASHIL” TRANSFORMATSIYA JARAYONI - Xalmatjanov Farxod Maxamatjanovich; Adhamboyev Tohirjon Mirjalol o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekistonning elektr energiya tarmog‘ida “yashil” transformatsiya jarayoni hozirgi davrda mamlakat taraqqiyotining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Zamonaviy dunyoda ekologik muhofaza, barqaror rivojlanish, iqtisodiy samaradorlik va zamonaviy texnologiyalar integratsiyasi asosiy tamoyil sifatida ahamiyat kasb etmoqda. O‘zbekiston davlat siyosatida yashil transformatsiyaning roli tobora ortib bormoqda, chunki elektr energiya tarmog‘i mamlakat iqtisodiyotining asosiy tarmoqlaridan biri sanaladi va ekologik jihatdan toza energiya manbalarining joriy etilishi ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotga yangi imkoniyatlar eshigini ochadi.