DAVLAT BOSHQARUVI VA STRATEGIK RIVOJLANISH - Karimov Doniyor Dilmurodovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada davlat boshqaruvi tizimining zamonaviy yondashuvlari, strategik rivojlanishning nazariy asoslari hamda ularning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda davlat boshqaruvi samaradorligini oshirishda strategik rejalashtirish, innovatsion boshqaruv va barqaror rivojlanish tamoyillarining o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, milliy rivojlanish strategiyalarini amalga oshirishda institutsional islohotlar, raqamli transformatsiya va inson kapitalini rivojlantirish omillariga alohida e’tibor qaratilgan.