ZAMONAVIY OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA AYOLLAR OBRAZI - Toshpo‘latova Luiza Bahodir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda zamonaviy ommaviy axborot vositalarida ayollar obrazining yoritilish xususiyatlari, ularning ijtimoiy hayotdagi o‘rni va media muhitida shakllanayotgan gender stereotiplari tahlil qilingan. O‘zbekiston OAV tajribasi asosida ayollar haqidagi tasvirlarning ijtimoiy-ma’naviy mazmuni, ularni to‘g‘ri yoritishdagi jurnalist mas’uliyati hamda ijobiy media yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ommaviy axborot vositalarida gender tenglikni mustahkamlash zaruratini asoslaydi.