FIZIK JARAYONLARNI MODELLASHTIRISHDA DIFFERENSIAL TENGLAMALARNING SONLI YECHIMI VA ALGORITMLARI - Qurbonov Jaloliddin (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Fizik jarayonlarni modellashtirishda differensial tenglamalarning sonli yechimi va algoritmlari jarayonning murakkabligini hisobga olgan holda analitik echimni topish qiyin bo’lgan hollarda ishlatiladi. Bu jarayonni diskret nuqtalarga bo’lish orqali amalga oshiriladi, shundan so’ng ushbu nuqtalardagi qiymatlarni hisoblash uchun turli xil algoritmlar, masalan,Neyman usuli,Eyler usuli va Runge-kutta usuli qo’llaniladi.Algoritmlarni tanlash hisoblash quvvati,aniqlik talablariga bog’liq bo’ladi.