DSSC QUYOSH ELEMENTLARI VA ULARNING TAYYORLASH USULI - A.A. Abdukarimov; A.U.Soatillayev; S.A. Hoshimov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya. Organik quyosh elementlarining yangi turlarini tayyorlash texnologiyalari o‘rganilgan. Yangi avlod quyosh elementlarining elektrofizik va optik parametrlarini o‘lchash usullari tadqiq etilgan. Organik quyosh elementlarining fotogalvanik xarakteristikalari – fotovolt-amper xarakteristikasining to‘ldirish koeffisiyenti (ff), kuchlanish (Umax), tok zichligi (Imax), quvvatning (Pmax) effektiv qiymatlari va quyosh elementlarining foydali ish koeffisiyentlari (h) aniqlash usullari tadqiq etilgan;