YOSH FUTBOLCHILARNING BIOMETRIK VA STATISTIK MA’LUMOTLARINI TAHLIL QILISHGA MO‘LJALLANGAN RAQAMLI INTELLEKTUAL TIZIM YARATISH - Muhammadjonov Ulugʻbek Dilshod oʻgʻli; Uraimov Sanjar Roʻzmatovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda yosh futbolchilarning jismoniy, funksional hamda texnik-taktik tayyorgarlik darajasini monitoring qilish va boshqarish samaradorligini oshirish maqsadida biometrik va statistik ma’lumotlarni tahlil qiluvchi raqamli intellektual tizim arxitekturasi va uning pedagogik-sport amaliyotidagi tadqiq etilgan. Zamonaviy futbolda yosh sportchilarning jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlari, yurak urish tezligi, yuklama hajmi va texnik harakatlarining o‘zaro bog‘liqligini sun’iy intellekt hamda ma’lumotlar tahlili algoritmlari yordamida baholash mexanizmlari ishlab chiqildi. Tajriba ishlari davomida taklif etilayotgan raqamli intellektual platformaning yosh futbolchilar mashg‘ulotlarini shaxsiylashtirish, jarohatlar xavfini kamaytirish va funksional imkoniyatlarni prognoz qilishdagi pedagogik samaradorligi statistik tahlillar vositasida isbotlab berildi.