ТЕРРОРИЗМ ВА ЭКСТРЕМИЗМГА ҚАРШИ КУРАШИШДА МАҲАЛЛА ИНСТИТУТИ ВА ЖАМОАТЧИЛИК ТУЗИЛМАЛАРИНИНГ ИШТИРОКИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Xusanboyev Shoxislombek Dilshodbek o‘g‘li; S.G‘.Isomiddinov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада глобаллашув шароитида трансмиллий таҳдидлар, хусусан, терроризм ва диний экстремизмнинг олдини олишда фуқаролик жамиятининг ноёб модели бўлмиш маҳалла институти ва жамоатчилик тузилмаларининг роли таҳлил қилинган. Жамиятда мафкуравий иммунитетни шакллантириш, радикал ғоялар таъсирига тушиб қолган шахсларни ижтимоий реабилитация қилиш ҳамда ҳуқуқ-тартибот органлари билан маҳалла фаоллари ўртасидаги ҳамкорлик механизмларини рақамлаштириш масалалари илмий асослаб берилган. Тадқиқот якунида соҳанинг ташкилий-ҳуқуқий базасини такомиллаштиришга қаратилган амалий таклифлар ишлаб чиқилган.