YEVROPA ITTIFOQI VA MARKAZIY OSIYO DAVLATLARI O‘RTASIDAGI DIPLOMATIK MUNOSABATLARNING SHAKLLANISHI - Mirzayev Hasan Shomurod o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yevropa Ittifoqi va Markaziy Osiyo davlatlari o‘rtasidagi diplomatik munosabatlarning shakllanish jarayoni, uning tarixiy bosqichlari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Yevropa Ittifoqining mintaqaga nisbatan tashqi siyosiy strategiyasi, xavfsizlik, iqtisodiyot, energetika, transport va xalq diplomatiyasi sohalaridagi hamkorlik masalalari yoritilgan. Shuningdek, Markaziy Osiyo davlatlarining geosiyosiy ahamiyati, mintaqada olib borilayotgan integratsion jarayonlar hamda ikki tomonlama aloqalarning istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Maqolada Yevropa Ittifoqi va Markaziy Osiyo o‘rtasidagi diplomatik munosabatlarning mintaqaviy barqarorlik va xalqaro hamkorlikni mustahkamlashdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.