TALABALARDA IRODAVIY SIFATLARNI SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Xursanova Lobar (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Bugungi globallashuv va axborot texnologiyalari rivojlangan davrda talabalarning nafaqat bilim va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, balki ularning irodaviy sifatlarini shakllantirish ham dolzarb pedagogik va psixologik masalaga aylanmoqda. Talabaning maqsad sari intilishi, qiyinchiliklarni yenga olishi, mustaqil qaror qabul qilishi, sabr-toqatli bo‘lishi va o‘z faoliyatini boshqara olishi irodaviy sifatlarning muhim ko‘rinishlaridan biridir. Mazkur maqolada talabalarda irodaviy sifatlarning shakllanishining psixologik xususiyatlari, unga ta’sir etuvchi omillar, ta’lim muhitining roli va zamonaviy pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan.