TALABALARDA IRODAVIY SIFATLARNING SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Xursanova Lobar (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur tezisda talabalarda irodaviy sifatlarning shakllanishining psixologik xususiyatlari, ularning shaxs kamolotidagi o‘rni hamda zamonaviy ta’lim tizimida mazkur sifatlarni rivojlantirishning pedagogik-psixologik omillari tahlil etilgan. Shuningdek, talabalarning maqsadga yo‘naltirilganligi, qat’iyatlilik, mustaqillik, mas’uliyat va o‘zini boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirishda ta’lim muassasalari, pedagoglar va psixologlarning o‘rni ilmiy jihatdan yoritib berilgan.