BUTTERFLY PEA EKSTRAKTI ASOSIDA PHGA SEZGIR RANG O‘ZGARUVCHI FUNKSIONAL ICHIMLIK OLISH VA UNING SAQLASH DAVOMIDAGI SIFAT KO‘RSATKICHLARINI TADQIQ ETISH - S.N.Obloberdiyev; G.Sh.Korabekova; F.Sh.G‘ulomova; M.J.Bekmurodova; Sh.E.Ulashova; Z.A.Madusmonova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqotda butterfly pea ekstrakti asosida ph muhitiga sezgir rang o‘zgaruvchi funksional ichimlik olish imkoniyati o‘rganildi. ichimlik tarkibida tabiiy antosianinlarga boy ekstrakt, ichimlik suvi, shakar, limon kislotasi va askorbin kislotadan foydalanildi. tayyor mahsulotning rangi, ph ko‘rsatkichi, titrlanadigan kislotaligi, organoleptik xususiyatlari va saqlash davomida sifat o‘zgarishlari baholandi. natijalar butterfly pea ekstrakti funksional ichimliklar ishlab chiqarishda tabiiy rang beruvchi va innovatsion komponent sifatida foydalanish mumkinligini ko‘rsatdi.