SUN’IY FOTOSINTEZ JARAYONINI AMALGA OSHIRUVCHI FOTOKATALIZATORLAR: EKOLOGIK TEXNOLOGIYALAR YANGI DAVR - Norquvatova Ma’mura Bo’ron qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy fotosintez jarayonini amalga oshirishda fotokatalizatorlar va maxsus LED yoritgichlardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Karbonat angidridni qayta ishlash orqali kislorod va energiya manbalarini hosil qilish texnologiyasini ekologik muammolarni hal qilishda istiqbolli yechim sifatida ko‘riladi. Tadqiqotda fotokatalizatorlarning xususiyatlari, texnologik yondashuvlar va tizim samaradorligini oshirish yo‘llari muhokama qilingan.