ПАХТА ЧИГИТЛАРИНИ ТОЗЛАШДА ХАРОРАТ ВА НАМЛИКНИ ҚЎЛЛАШ ОРҚАЛИ ТЕХНОЛОГИК ЖАРАЁНИНИ АМАЛИЙ АХАМИЯТИ - Ирназаров Шухрат Исматуллаевич (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация. Ушбу мақолада мойли уруғни ҳарорат ва намлик бўйича кондициялаш, мойли уруғга давомий ишлов бериш ундан олинган мойни рафинациялашнинг ижобий натижалари келтирилган, шунингдек мойли уруғга намлик ва иссиқлик билан ишлов берилганда ундан олинган шротни истеъмолчи организмига ҳазм бўлиш даражаси ортиши билан бирга, мойли уруғдан олинган мойни рафинация қилиш жараёнини икки босқичда, аввал натрий гидрооксидини сувдаги эритмаси билан сўнгра натрий алюминати эритмаси билан амалга оширганда рафинацияланган мойни миқдори ошишига олиб келади.