INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNING NUTQINI FAOLLASHTIRISHGA QARATILGAN KORREKSION-PEDAGOGIK ISHLAR TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Yesimbetova Perizat Aybek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida eshitishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning nutqini faollashtirishga qaratilgan korreksion-pedagogik ishlar tizimini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Eshitishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning nutqiy rivojlanish xususiyatlari, kommunikativ faoliyatini shakllantirish omillari hamda inklyuziv ta’lim muhitida samarali korreksion-pedagogik yondashuvlarni qo‘llashning ilmiy-metodik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda individual yondashuv, differensial ta’lim, kommunikativ mashqlar, multimediya texnologiyalari, ko‘rgazmali vositalar va surdopedagogik metodlardan foydalanishning ahamiyati ochib berilgan.