YOSHLARNING KITOBXONLIK MADANIY ATINI OSHIRISHDA KUTUBXONALARNING ROLI - Bekchanova Ulbolsin; Aytimova Dilbar (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada yoshlarning kitobxonlik madaniyatini shakllantirish va rivojlantirishda kutubxonalarning o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy axborot texnologiyalari davrida yoshlarni kitob mutolaasiga jalb etish, ularda mustaqil fikrlash va ma’naviy dunyoqarashni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, kutubxonalarda tashkil etilayotgan innovatsion xizmatlar, elektron resurslar, kitob targ‘iboti tadbirlari hamda kitobxonlikni oshirishga qaratilgan loyihalarning samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Maqolada yoshlar o‘rtasida kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishning dolzarb muammolari va ularning yechimlari yuzasidan takliflar berilgan.