HOZIRGI DAVRDA JAHON MAMLAKATLARI TAʼLIM TIZIMI VA PEDAGOGIKA FANI RIVOJI - Gʻulomjonova Guliraʼno Botirjon qizi; Abdumalikova Husnida Adaxamjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hozirgi davrda jahon mamlakatlari ta’lim tizimining rivojlanish tendensiyalari, ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar hamda pedagogika fanining zamonaviy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, innovatsion pedagogik yondashuvlar, kompetensiyaga asoslangan ta’lim, masofaviy o‘qitish va xalqaro ta’lim standartlarining ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Turli mamlakatlar tajribasi asosida ta’lim tizimini takomillashtirishning ustuvor yo‘nalishlari hamda pedagogika fanining rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.