O‘ZBEKISTON MAHALLIY FLORASIGA EKOLOGIK TA’SIR OMILLARI - Haydaraliyeva Moxinur Ikromali qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu materialda O‘zbekiston hududida tarqalgan mahalliy flora turlariga ta’sir etuvchi asosiy ekologik omillar tahlil qilingan. Iqlim, tuproq, antropogen bosim, suv resurslari kamayishi va cho‘llanish jarayonlari o‘simliklar dunyosining tarkibi va barqarorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan. Shuningdek, biologik xilma-xillikni saqlash va flora resurslarini muhofaza qilishning zamonaviy ekologik yondashuvlari ko‘rib chiqilgan.