ICHKI ISHLAR ORGANLARI FAOLIYATIDA KORRUPSIYANING OLDINI OLISH VA ANIQLASHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI VA ELEKTRON VOSITALARNING HUQUQIY MAQOMI - Sayyotov Asror Xayyotovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ichki ishlar organlari faoliyatida korrupsiyaning oldini olish va aniqlashda axborot texnologiyalari hamda elektron vositalarning huquqiy maqomi tadqiq etiladi. Raqamli monitoring tizimlari, elektron hujjat aylanmasi, videokuzatuv tizimlaridan olingan ma’lumotlar va sun’iy intellekt asosidagi tahliliy platformalarning korrupsiyaga qarshi kurash vositasi sifatidagi huquqiy asosi, ishlatilish tartibi va cheklovlari ko’rib chiqiladi. O’zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligida mavjud tartibga solish bo’shliqlari aniqlanadi, xalqaro standartlar va xorijiy mamlakatlar qonunchiligining tegishli mezonlari bilan qiyosiy tahlil o’tkaziladi. Taqdirilayotgan ilmiy tahlil asosida normativ-huquqiy bazani takomillashtirishning istiqbolli yo’nalishlari asoslanadi.