MUMTOZ ADABIYOTNI RAQAMLASHTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI VA YONDASHUVLARI - Ochilova Gulruh Jahongirovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek mumtoz adabiyoti namunalarini raqamli platformalarga moslashtirishning nazariy asoslari va amaliy yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mumtoz adabiy merosni raqamli muhitga integratsiyalash jarayonining ilmiy-nazariy jihatlari yoritilib, raqamlashtirish texnologiyalarining adabiyotshunoslikdagi o‘rni va ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, mumtoz matnlarni raqamli formatga o‘tkazish jarayonida badiiylik, til xususiyatlari va madaniy kontekst o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik masalalari tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari raqamli adabiy merosni saqlash va uni keng ommaga yetkazishda zamonaviy yondashuvlarning samaradorligini asoslaydi.