BADIIY MATNLARDA RANG RAMZLARINING IFODALANISHI VA TARJIMA MUAMMOLARI (INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARI MISOLIDA) - Gafarova Shaxnoza Sharifovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek badiiy matnlari misolida rang ramzlarining ifodalanish qonuniyatlari hamda ularni o‘girishda yuzaga keladigan tarjima muammolari lingvomadaniy va qiyosiy aspektda tadqiq etilgan. Badiiy asarlarda rang nomlarining yozuvchi individual-uslubiy niyati va milliy dunyoqarash bilan bog‘liq holda semantik transformatsiyaga uchrashi tahlil qilingan. Tadqiqot davomida ingliz va o‘zbek xalqlari madaniyatida oq, qora, qizil, ko‘k va yashil ranglarining lisoniy-estetik tabiati aniqlanib, tarjimada milliy konnotatsiyalarni saqlash mezonlari aniqlangan.