YANGIBOG‘ NASOS STANSIYASINING TEXNIK HOLATI VA EKSPLUATATSIYA SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH HAMDA UNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARINI ISHLAB CHIQISH - Toshmurodov Ma’rufbek Orif o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Yangibog‘ nasos stansiyasining texnik holati, ekspluatatsiya jarayonlari va samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida nasos agregatlarining ishlash parametrlari, suv uzatish hajmi, elektr energiyasi sarfi hamda uskunalarning texnik holatiga baho berilgan. Nasos stansiyasining ekspluatatsiyasi jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar aniqlanib, ularning suv yetkazib berish samaradorligiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etish, nasos agregatlarini modernizatsiya qilish, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarini qo‘llash va texnik xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish orqali stansiya samaradorligini yaxshilashning ilmiy-texnik asoslari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari nasos stansiyasining ishonchliligini oshirish, ekspluatatsion xarajatlarni kamaytirish va suv resurslaridan samarali foydalanishni ta’minlashga xizmat qiladi.