BO’LAJAK PEDAGOGLARNING BOSHQARUVCHANLIK FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH JARAYONIDA RIVOJLANTIRUVCHI TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING ZARURIYATI - To‘rayeva Madinabonu Xusniddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bo’lajak pedagoglarning boshqaruvchanlik faoliyatini rivojlantirish jarayonida rivojlantiruvchi ta’lim texnologiyalarini qo’llashning zaruriyati va samaradorligi o’rganiladi. Rivojlantiruvchi ta’lim texnologiyalari talabalarda mustaqil fikrlash, boshqaruvchanlik ko’nikmalari va kasbiy kompetensiyani shakllantiruvchi muhim pedagogik vosita sifatida tahlil etiladi. Maqolada ushbu texnologiyalarning mohiyati, tasnifi, bo’lajak pedagoglar tayyorlash jarayoniga integratsiyasi, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo’llari yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.