TALABALARDA METODOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH BO’YICHA MILLIY VA XORIJIY TAJRIBALAR TAHLILI - Ishonxo‘jayev Nu’monxo‘ja Iqbolxo‘ja o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada talabalarda metodologik madaniyatni shakllantirish bo’yicha milliy va xorijiy tajribalar qiyosiy tahlil qilinadi. Metodologik madaniyat ilmiy tadqiqot usullari, bilish yo’llari va kasbiy faoliyatga nisbatan ongli, refleksiv munosabatni shakllantiruvchi muhim kompetensiya sifatida talqin etiladi. Maqolada Finlandiya, Germaniya, Janubiy Koreya, AQSh kabi rivojlangan mamlakatlar va O’zbekistonning ushbu sohadagi yondashuvlari, yutuqlari va muammolari tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.